Olasz kenyér
Életem eddigi legfinomabb nyers kenyerének receptjét olvashatod, amit ,,véletlenül" sikerült megalkotnom, amikor is nem volt itthon egy-két összetevő a savanyú káposztás kenyeremhez, és így lecseréltem azokat olaszos jellegű összetevőkre. Illatra is mennyei, a sok bazsalikom, oregánó és aszalt paradicsom elegye rögtön a pizzát juttatja eszembe. Nagyon finom kenyér kerekedett belőle, állagra tökéletes, nem törik és egy kevésbé intenzív ízesítésű pástétommal (például: avokádókrémmel) kiváló főétel.
Hozzávalók:
- 1 csésze napraforgómag
- 1 csésze tökmag
- 1 csésze lenmag
- 1 csésze chia mag (beáztatva értendő mennyiség)
- 1 nagyobb répa
- 6-7 darab aszalt paradicsom
- olasz fűszerek: oregánó, bazsalikom
- Himalája só
Elkészítés:
- Mindent összeaprítok és egy sütőpapírra teszem, majd aszalógépben (40-41°C-on), vagy légkeveréses sütőben 50 °C-on, nyitott sütőajtónál megaszalom.
Ha kérdésed, észrevételed van a recepttel kapcsolatban, írj ide!
|