Savanyú káposztás kenyér
Ismét egy fantasztikus kenyér receptet hoztam Nektek! Kicsit visszafogottabb ízvilág, így szinte bármivel lehet enni, minden illik hozzá. A savanyú káposzta, kapor és köménymag nagyon kellemes ízkombináció, még ha első ,,hallásra" furcsának is tűnik. Az biztos, hogy nálam eddig ez a 2. kedvenc és sokszor el fogom még készíteni.
Hozzávalók:
1 csésze Mandula
1 csésze Lenmag
2 ,,maroknyi" savanyú káposzta
1 csésze Napraforgómag
2-3 csapott evőkanál chia mag
1 nagy répa
Kevés Köménymag
Kevés szárított hagyma
Kapor (nagyon finom tőle a kenyér)
Himalaja só
Elkészítés:
A lenmagot, mandulát, napraforgómagot, chia magot, köménymagot 2 napra beáztatjuk.
Szokásunkhoz híven összeaprítjuk az összetevőket, majd megaszaljuk. Kicsit puhán is nagyon finom, de ropogósra is aszalhatjuk.
Ha kérdésed, észrevételed van a recepttel kapcsolatban, írj ide!
|