Nyers Gyros
Nagyszerű, olcsó és gyorsan elkészíthető étel. Ha nem tudnám, nem mondanám meg róla, hogy nyers.
Megszólalásig hasonlít az eredeti gyroshoz, mind íz ügyileg, mind pedig kinézetre. Ezt a receptet különösen ajánlom azoknak, akik nemrég találkoztak a nyers ételekkel, és még nem szoktak hozzá teljesen a nyers ízekhez.
Hozzávalók:
,,Hús"
- gomba
- oregánó
- olívaolaj
- pirospaprika
- fahéj
- Himalája só
- esetleg egy csipet bors
A gombát 2-3 órán keresztül aszaltam 40 °C-on.
Összekevertem az olajjal, fűszerekkel és hagytam, hogy magába szívja kicsit a fűszereket.
Fokhagymát szándékosan nem tettem bele, a tzatziki mártásban úgy is lesz elég. Nem kell túlfűszerezni a gombát: csak úgy finoman!
Tzatziki mártás:
- kis marék dió, vagy bármilyen más mag (előzőleg 2 napig áztatott)
- himalája só
- uborka
- fokhagyma
- friss kapor
- oregánó
- víz
- 2 csepp almaecet
Az uborkát lereszeltem, finomra ledaráltam a diót, majd hozzákevertem az uborkát és a többi fűszert is. Vízzel higítottam.
Zöldségek:
- uborka
- paradicsom
Kockákra vágtam a zöldségeket, mellé raktam a gombákat és leöntöttem a tzatziki szósszal.
Ha kérdésed, észrevételed van a recepttel kapcsolatban, írj ide!
|