Nyers csokoládé
Bár magamtól (,,véletlenül”) jöttem rá a nyers csoki elkészítésére, mégis számtalan oldalon találkozhatunk a nyers csoki receptjével. Most megosztom veletek a nyers csoki receptjét úgy, ahogy én szeretem.
Elkészítés:
Ízlés szerinti mennyiségű datolyát (édesít) jól összeaprítok, majd hozzákeverem a kókuszolajat, karobport, kakaóport, vaníliaport, esetleg mogyoródarabkákat,aszalt áfonyát, vagy bármi mást.
Kibélelek alufóliával egy tálat és jól belenyomogatom a csoki alapanyagait villával , hogy mindenhol egyenletesen eloszlassam az édesítésre használt datolyát.
Hűtőbe teszem, 1 óra múlva megdermed és már lehet is enni! :) Ugyanilyen alapelven bármilyen sütire csokimázat készíthetünk.
Ha kérdésed, észrevételed van a recepttel kapcsolatban, írj ide!
|