Nyers piskóta (gyümölcs nélkül)
Ezt a receptet youtube-on hallottam. Jelenleg szinte extázisban vagyok, hogy rájöttem erre, hogy gyümölcslapok helyett így is készülhet ,,piskóta” bármilyen süteményhez. Ízre sokkal jobban megközelíti a sütött piskótát, mint a gyümölcslapok.
Hozzávalók:
-
arany lenmag (kb. 3 dl-es pohárnyi)
-
datolya ízlés szerint
-
kezeletlen (!) citromhéj
Szokásunkhoz híven ismét botmixer barátunkat hívjuk segítségül. Jól összedolgozzuk az előzőleg beáztatott lenmagot, illetve a datolyát, majd citromhéjat is reszelünk bele. Aszalóban megaszaljuk. Én félpuhára aszaltam, hogy megmaradjon a piskóta jelleg.
Fogalmam sincs, hogy mitől van ez, de az enyémnek almáspiskóta illata volt. Talán a datolya miatt, nem tudom, de a lényeg, hogy isteni lett és nagyon-nagyon hasonlít a piskótához állagra és kinézetre is! :-) De lehet ezt is variálgatni. Például kakaóval, fahéjjal is ki lehet próbálni.
Azért megjegyzem, hogy mértékkel együk, hiszen javarészt lenmagból van! A lenmag túlzott fogyasztása mérgező hatású lehet. Napi ajánlott mennyiség 1-2 evőkanál.
Ha kérdésed, észrevételed van a recepttel kapcsolatban, írj ide!
|