Sushi
A sushi kedvelőinek egy kis egészséges alternatívát kínálok. izre nagyon hasonlít az eredeti sushihoz. Kicsit változtatgattam az eredeti recepten, amíg eljutottam az én számízének megfelelő ízesítéshez. Nem minden háztartásban fordul elő például szójaszósz és hasonlók, így az egyszerűségre fektettem a hangsúlyt. Érdemes kipróbálni ezt a receptet azoknak, akik szeretik a különleges ételeket, mert nagyon egyszerű és finom!
Hozzávalók:
-
1 csésze áztatott kesudió, vagy esetleg más dióféle
-
néhány szál répa
-
kígyóuborka, cukkini, kápiapaprika, vagy bármi más csíkozható zöldség
-
póréhagyma
-
só (én fekete sót használtam, ami halételekhez nagyon illik)
-
bio balzsamecet
-
2 kisebb nori lap
A magvakat előzőleg beáztatjuk, majd összeaprítjuk. Az a jó, ha kicsit nedves, tapadós. Aprítóban megaprítunk egy kevés póréhagymát, sárgarépát és hozzákeverjük a magvakhoz. Ezt egy csipet sóval, balzsamecettel ízesítjük. Kész is vagyunk a nyers ,,rizzsel".
A zöldésgeket csíkokra vágjuk.
Kiterítjük a nori lapokat egy pl: tiszta konyharuhára. Érdemes egy kis vízzel megspriccelni, hogy jól tapadjon. Erre rákenjünk a nyers ,,rizsünket", majd a közepére rakjuk a csíkozott zöldségeket. Az egyik oldalánál szorosan feltekerjük. Ilyenkor szintén meglehet egy kis vízzel spriccelni, hogy jól tapadjon.
Ha a két kis ,,gurigánk" kész, egy éles késsel felkarikázzuk (kb. 1,5 cm vastagságban).
Egy-két vékony szeletke gyömbérrel, zöldésgcsíkokkal tálaljuk.
Ha kérdésed, észrevételed van a recepttel kapcsolatban, írj ide!
|