Indiai karfiolos egytálétel
Ha különleges ízekre vágysz, meleg szívvel ajánlom ezt az ételt. Nagyon kellemes, kissé édeskés, fűszeres étel. A pikáns illatáról egyből eszedbe fog jutni, hogy ez valami egészen más ízvilág, mint amit eddig megszokhattál a magyar konyhában.
Összetevők:
(előző nap beáztatjuk a koriandert, római köményt, mustármagot, mazsolát)
2 kk koriander
1-1.5 kk kurkuma
csipet(!) római kömény
csipet só
reszelt gyömbér
1-2 kk fahéj
1 kk mustármag
1 maréknyi mazsola
1.5 kk pirospaprika
5-6 szelet aszalt paradicsom
3 evőkanál olívaolaj
víz
kis fej karfiol
Elkészítés:
A karfiolt kis darabokra vágjuk, kivágjuk belőle a torzsáját.
Az összes többi összetevőt a víz kivételével aprítógépben összedolgozzuk egyenletesre. Vízzel tetszőleges sűrűségűre hígítjuk. A szószt összekeverjük a karfiollal és tálalhatjuk is!
Ha kérdésed, észrevételed van a recepttel kapcsolatban, írj ide!
|