Töltött káposzta
Nagyon finom és ízre rendkívüli módon hasonlít a hagyományos, kalóriadús változatra!
Összetevők:
1:1 karfiol - dió
köménymag
pirospaprika
só
édeshagyma
esetleg olívaolaj, ha szükséges a könnyebb formázáshoz
savanyú káposzta (még jobb, ha van egész káposztalevelünk is)
1 paradicsom
fél kápia paprika
Magtejföl:
bármilyen mag
víz
almaecet
Elkészítés:
Elsőként a paprikás szószt készítjük el:
Egy paradicsomot, fél kápia paprikát, pirospaprikát, köménymagot, sót, esetleg borsot botmixerrel eldolgozunk egyenletesen. Ezt összekeverjük a savanyú káposztával.
A ,,húsgombócunkhoz” fele-fele arányban használunk diót és karfiolt. Ezt ízesítjük pirospaprikával, kevés köménnyel, sóval, édeshagymával.
A ,,húsgombócunkat” beletekerjük savanyú káposzta levélbe, majd mellé kanalazzuk az előzőleg elkészített pirospaprikás savanyú káposztát.
Magtejföllel tálaljuk.
Ha kérdésed, észrevételed van a recepttel kapcsolatban, írj ide!
|