Probiotikumos mandulasajt
Mandulasajt recepttel találkoztam ugyan blogokon, de ezt a probiotikumos változatot nem nagyon találtam magyar oldalakon. Szívből ajánlom minden ,,sajtimádónak”, ugyanis valóban sajt kinézete és íze van! Minél hígabb a sajt, annál krémesebb és finomabb.
Összetevők:
előzőleg beáztatott, lehéjazott mandula (kb. 3-4 maroknyi)
víz
só
1-2 tk. probiotikum
3-4 ev. sörélesztő pehely
Elkészítés:
A turmixgépbe tesszük a mandulát néhány dl vízzel. Jó alaposan elturmixoljuk.
Előveszünk egy nagy (lehetőleg üveg, acél, vagy porcelán) tálat. Bele helyezünk egy szűrőt, majd ebbe egy sűrű szövésű konyharuhát teszünk. Ebbe beleöntjük a turmixgépben elkevert víz – mandula elegyet, belekeverjük a sörélesztő pelyhet, probiotikumot, kevés sót, majd összekötjük a konyharuha végeit. Nehezéket teszünk rá, és egy éjszakára így hagyjuk. Minél melegebb helyen van, annál jobb!
Másnap gyúrható masszát kapunk, melyből bármilyen alakú sajtot formázhatunk.
Akár apróra vágott metélőhagymában, zöldfűszerekben is meghempergethetjük a sajtot.
Ha kérdésed, észrevételed van a recepttel kapcsolatban, írj ide!
|