Mézeskalács
Összetevők:
Igazi karácsonyi édesség! Elengedhetetlen a karácsonyi vacsoráról. :) Ráadásul 5 perc alatt elkészíthető.
- 1:1 datolya – mandulaliszt (száraz!)
- 1 csapott evőkanál nyers méz
- fahéj
- szegfűszeg (őrölt)
- gyömbér
- csipet szerecsendió
Elkészítés:
Aprítógépben összeaprítjuk a datolyát, majd alaposan összegyúrjuk a többi összetevővel.
Ízlés szerint keverünk bele fahéjat, szegfűszeget, gyömbért és egy csipet szerecsendiót. Mézeskalács formával kiszaggatjuk. Ha nedves lett a tészta, aszaló tapadásmentes lapjára tesszük kinyújtva egy kis időre, utána szaggatjuk ki.
Ha kérdésed, észrevételed van a recepttel kapcsolatban, írj ide!
|